Home Actualitate O nouă navă în misiune, în Marea Neagră

O nouă navă în misiune, în Marea Neagră

by Romanov Alex
0 comment

O nouă navă militară se alătură flotei Românești în largul Mării Negre. Alături de Fregata “Regina Maria”, la exercițiul multinațional “Breeze 21” va participa în următoarea perioadă și nava purtătoare de rachete “Lăstunul”.

Nava românească “Lăstunul” a plecat din portul militar Mangalia pentru a participa la Exercițiul multinațional “Breeze 21”, organizat de Forțele Navale ale Bulgariei, la care se alătură și capabilități din Albania, Belgia, Georgia, Grecia, Italia, Letonia, Marea Britanie, Polonia, Spania, Statele Unite ale Americii, Turcia și Ucraina.

La exercițiul “Breeze 21” participă gruparea permanentă navală a NATO cu fregate din țări precum Italia, Turcia, România și gruparea navală de luptă contra minelor marine a Alianței Nord-Atlantice, cu mai multe nave din Spania, Turcia și, desigur, România.

Exercițiul “Breeze 21” se desfășoară în perioada 11-19 iulie, în portul Varna, în apele teritoriale ale Bulgariei și în apele internaționale ale Mării Negre. Principalele obiective urmărite sunt creșterea nivelului de interoperabilitate dintre forțele participante și dezvoltarea deprinderilor structurilor de stat major ale grupărilor de luptă într-un mediu multinațional.

sursa foto: Forțele Navale Române

related posts

Leave a Comment