Home Actualitate Noi informații despre coronavirus

Noi informații despre coronavirus

by Antonia Mocanu
0 comment

Noua tulpină de coronavirus pune pe jar autoritățile internaționale din domeniul sănătății. Specialiștii susțin că aceasta a găsit o cale de a evita anticorpii anteriori. Din fericire sistemul nostru imunitar este ”extraordinar de abil” și poate face față atacului. Mai mult decât atât specialiștii își pun speranțe și în noul vaccin.

Infecția anterioară cu coronavirus ar putea să ofere mai puțină protecție contra noii tulpini sud-africane susțin oamenii de știință. Aceștia speră însă că  vaccinurile vor funcționa inclusiv împotriva noii  variante de Sars-Cov-2.
Studiile arată că noua variantă se atașează mai ușor și mai puternic de celulele umane, ceea ce explică și de ce pare să se răspândească mult mai rapid decât versiunile anterioare. Studiile arată că anticorpii naturali sunt mai puțin eficienți, dar din fericire  noua variantă nu este mai gravă .

Există totuși motive de îngrijorare pentru că virusul a găsit o cale de a evita anticorpii anteriori, poate evolua și se poate adapta. Totuși specialiștii cred că această variantă nu va reuși să anuleze efectele benefice ale vaccinului și asta pentru că sistemele noastre imune sunt extraordinar de abile.

related posts

Leave a Comment