Home Actualitate Clădirile abandonate, igienizate

Clădirile abandonate, igienizate

by Antonia Mocanu
0 comment

Clădirile abandonate, igienizate în următoarea perioadă. În urma unor sesizări sau din oficiu, polițiștii locali constănțeni identifică permanent terenuri sau clădiri care pun în pericol sănătatea constănțenilor și strică imaginea orașului. Ulterior, le trimit somații proprietarilor pentru igienizarea spațiilor și urmăresc dacă măsurile sunt puse în aplicare. În aceste zile, clădirile abandonate, care deveniseră spații de locuit pentru oamenii străzii și, totodată, focare de infecție, încep, rând pe rând, să fie salubrizate.

De exemplu, zilele acestea, după ce polițiștii locali au somat o societate care deținea o clădire aflată într-o stare avansată de degradare, dar fără răspuns, a început acțiunea de salubrizare atât în interior, cât și în curtea aferentă.

Acțiunea s-a derulat cu sprijinul polițiștilor locali, pentru că în imobil au fost identificate 38 de persoane cunoscute că apelează în mod frecvent la mila publicului și răscolesc prin pubelele special amenajate pentru colectarea deșeurilor menajere. Având în vedere că aceștia aveau domiciliul în Băneasa, Cobadin și Adamclisi, polițiștii constănțeni i-au îndrumat către localitățile de proveniență.

Spre localitățile de domiciliu au fost îndreptate și alte 5 persoane care au fost surprinse de polițiștii locali în timp ce depozitau pe domeniul public în zona căii ferate, de pe bulevardul Aurel Vlaicu, diverse lucruri pentru improvizarea unui adăpost. Fiecare dintre acestea au fost sancționate contravențional cu amendă în cuantum de 400 lei. Zona a fost igienizată de lucrătorii societății de salubrizare a orașului.

Revenind la clădirile sau terenurile care sunt abandonate, amintim faptul că proprietarii care nu se conformează somațiilor de salubrizare sunt sancționați cu amenzi cuprinse între 3.000 și 6.000 de lei pentru persoane fizice și între 25.000 și 50.000 de lei pentru persoane juridice.

related posts

Leave a Comment