Home Actualitate Nicio zi fără decese la Constanța

Nicio zi fără decese la Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Raportarea transmisă de către Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 2.466 noi cazuri de Covid-19 pe teritoriul României, din 8.040 de teste efectuate în ultimele 24 ore, ajungând la un total de cazuri confirmate în România de 182.854 de cazuri și 131.082 pacienți vindecați. De asemenea 322 persoane au fost reconfirmate pozitiv. În ultimele 24 de ore pe teritoriul României au fost înregistrate 59 de decese, toate decese sunt ale unor persoane care au prezentat comorbidități. Până astăzi, 5.931 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În ceea ce privește județul Constanța, conform raportării au fost înregistrate 83 noi cazuri, ajungându-se la un total de 4.313 de persoane infectate. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 15 persoane de pe teritoriul județului Constanța au fost  reconfirmate pozitiv.  Incența cazurilor în ceea ce privește județul Constanța este de 1.29 per 1.000 de locuitori.

Menționăm faptul că în data de 19 octombrie a fost înregistrat un  nou deces pe teritoriul județului Constanța. Deces nr 97: Bărbat, 71 de ani, Constanța, comorbidități (angină pectorală, diabet zaharat tip II, boală renală cronică, bloc de ramură dreaptă), decedat la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 4.313 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 97 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 456 de persoane internate, dintre care 423 din județul Constanța și 33 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.  

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.885 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 606 persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 307 cazuri de infectare în rândul personalului: medici (82), asistenți medicali (123) și personal auxiliar (102).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 279 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul județului Constanța.

related posts

Leave a Comment