Home Actualitate Ministrul Vela a venit la Constanța

Ministrul Vela a venit la Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

“Eu sper să nu se ajungă în situația în care să se închidă plajele!” a spus Ministrul de interne, la Constanța. Marcel Vela a ajuns pe Litoral, alarmat de aglomerație și de hora COVID filmată în Mamaia. A adus cu el 200 de politiști din toată țara care să-i ajute pe constănțeni să facă ordine în stațiuni. Ministrul a promis controale dure, patrule mai multe și pedepse drastice cu închiderea teraselor care aglomerează clienții pe spații mici.

A fost o mică demonstrație de forță pe Faleza Cazinoului, unde forțele de ordine și-au expus tehnica de luptă și intervenție în situațiile de urgență de orice fel. Ministrul Vela a trecut în revistă mașinile de poliție, motocicletele de intervenție, armamentul polițiștilor și dotările pompierilor.

În urmă cu 10 zile, Ministerul de Interne s-a sesizat după difuzarea pe rețelele de socializare a imaginilor în care zeci de oameni s-au prins într-o horă, în fața unui resturant din Mamaia, fără a respecta nicio măsură de protecție COVID-19. Aglomerări se produc în stațiunile estivale și pe faleză, când turiștii ies seara la plimbare. Iar asta stârnește nemulțumiri la Guvern.

În acest context, pe lângă faptul că Guvernul a decis să amâne punerea în practică a unor noi măsuri de relaxare, se analizează posibilitatea unor noi măsuri pe care românii ar trebui să le respecte în concediu dar și impunerea de noi restricții la mare și pe Valea Prahovei, cele mai aglomerate destinații de vacanță în această perioadă.

Cei 200 de polițiști detașați din țară pentru Litoral vor sta la mare până la începutul lunii august. Vor fi înlocuiți de alți colegi care vor rămâne până pe 6 septembrie. Patrulele plajelor vor fi mixte, formate din politiști, jandarmi, inspectori sanitari veterinary care i-au luat deja la ochi pe vânzatorii de covrigi și de porumb fiert de pe plaje.

Nu doar politiștii constănțeni au primit întăriri din toată țara. Anul acesta, peste 100 de pompieri vor fi detaşaţi pe litoral şi vor acţiona alături de colegii lor din cadrul ISU Dobrogea.

related posts

Leave a Comment