Home Actualitate Măsuri sporite în starea de alertă la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Constanța

Măsuri sporite în starea de alertă la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Starea de alertă aduce modificări și în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Constanța. Astfel, începând de luni, Ambulatoriul de Specialitate al SCJU „Sfântul Apostol Andrei” va fi deschis în intervalul orar 08.00-20.00, revenind la programul de funcționare de dinaintea stării de urgență. Instituția atenționează faptul că nu se efectuează consultări sau tratamente fără programare ci doar prin programări efectuate telefonic.   

Având în vedere riscul de contaminare cu noul coronavirus se recomandă pacienților să evite deplasările dacă nu sunt urgente, însă pacienții care vor veni să se programeze la ghișeu, trebuie să știe că accesul în Ambulatoriu este permis unui număr limitat de persoane în același timp, respectiv 6 persoane, iar în momentul prezentării la consultație, pentru a preveni riscul de contaminare și pentru ca activitatea medicală să se desfășoare în condiții de maximă siguranță, pacientul trebuie să respecte o serie de reguli care sunt aplicate în cadrul Ambulatoriului încă de la debutul pandemiei, precum ștergerea tălpilor încălțărilor pe un covor dezinfectant,  folosirea unei soluții hidroalcoolice pentru dezinfecția mâinilor. De asemenea, pacientul este obligat să poarte masca facială.

Pentru realizarea triajului epidemiologic, tuturor persoanelor care intră în Ambulatoriu li se va lua temperatura și vor completa împreună cu personalul medical un chestionar. Dacă nu prezintă niciun risc, pacientul va intra în cabinetul de consultații  sau în sala de tratament, purtând în continuare masca facială. Totodată, după ce pacientul părăsește cabinetul, se va efectua curățenia și dezinfecția.

Respectarea cu strictețe a acestor măsuri va permite ca activitatea să se desfășoare în condiții de siguranță atât pentru personalul medical, cât și pentru pacienți.

related posts

Leave a Comment