Home Actualitate Romulus și Remus, împreună din nou!

Romulus și Remus, împreună din nou!

by Antonia Mocanu
0 comment

Lupoaica din zona peninsulară a Constanței este din nou completă, Astfel, Romulus și Remus sunt din nou împreună. După ce, în luna martie, unul dintre copiii din cadrul grupului statuar a fost luat și depozitat într-un loc sigur, după ce fusese vandalizat.

De asemenea, de-a lungul timpului au existat mai multe tentative de acest fel, asupra statuii Lupoaicei din Constanța. Pentru că a fost forțată, tija care îl ținea legat pe unul dintre copii de soclu a cedat. Acum, grupul statuar a fost reîntregit.

Municipalitatea face mențiunea faptul că o parte din statuetele și monumentele din Constanța se află  în depozitul Primăriei, până la  implementarea proiectului privind serviciul de restaurare, reamplasare și punere în valoare.

De-a lungul timpului s-au efectuat mai multe vizite în teren pentru a identifica locațiile de reamplasare a acestora, la recomandările Direcției Județene pentru Cultură Constanța. De asemenea, în luna iulie 2019, Ministerul Culturii și Identității Naționale a emis avizul favorabil pentru concepția artistică urmând ca, pentru execuția efectivă a operațiunilor privind serviciul de restaurare, reamplasare și punere în valoare statui și monumente istorice, să se întocmească dosar separat pentru fiecare obiectiv în parte.

related posts

Leave a Comment