Home Actualitate Masca rămâne obligatorie! ÎCCJ a admis recursul DSU privind purtarea acesteia în spații deschise

Masca rămâne obligatorie! ÎCCJ a admis recursul DSU privind purtarea acesteia în spații deschise

by Romanov Alex
0 comment

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunțat și menţine în vigoare ordinul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţii deschise. Astfel, acțiunea acţiunea introdusă în instanţă de avocata Minodora Ion a fost respinsă definitiv.

Prin această decizie, Instanţa supremă a menţinut ordinul şefului DSU privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţii deschise.

“Admite recursul declarat de pârâtul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă împotriva sentinţei nr. 1454 din data de 23 decembrie 2020 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal. Casează în parte sentinţa recurată cu privire la cererea completatoare formulată de reclamanta Ion Minodora şi, rejudecând: admite excepţia lipsei de interes a cererii completatoare, invocată din oficiu. Respinge acţiunea în anulare a prevederilor art. 4 pct. 15 din Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4660427/17.12.2020, ca fiind lipsită de interes. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 05 ianuarie 2021.”, se arată în hotărârea ICCJ

Este de amintit faptul că pe 23 decembrie 2020, Curtea de Apel Bucureşti a admis o acţiune în instanţă introdusă de avocata Minodora Ion, care a contestat ordinul şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr.4660427/2020, adoptat pe 17 decembrie 2020, privind prelungirea măsurii carantinei zonale pentru UAT Constanţa, judeţul Constanţa.

sursa foto: edupedu.ro

related posts

Leave a Comment