Home Actualitate Mărfuri contrafăcute, în valoare de 231.000 euro, reținute de inspectorii vamali

Mărfuri contrafăcute, în valoare de 231.000 euro, reținute de inspectorii vamali

by Romanov Alex
0 comment

Mărfuri susceptibile de contrafacere, în valoare totală de aproximativ 231.000 euro, reţinute la Constanța. Inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Constanţa au descoperit diverse mărfuri susceptibile de a fi contrafăcute, în urma unui controlul efectuat asupra unui container sosit din China pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti.

În urma controlului, autoritățile au confiscat 1330 bucăţi parfumuri şi 990 bucăţi căşti audio pentru telefon mobil, susceptibile a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală pentru mărcile mai multe mărci consacrate.

Valoarea totală a acestora, dacă ar fi fost comercializate la valoarea bunului original este de aproximativ 231.000 euro.

Conform prevederilor Regulamentului (UE) nr. 608/2013 şi a Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

sursa foto:  politiadefrontiera.ro

related posts

Leave a Comment