Home Actualitate Mai mulţi bani pentru învăţământ

Mai mulţi bani pentru învăţământ

by Florentina Lup
0 comment

Bugetul Ministerului Educației înregistrează o creștere de finanțare a domeniului învățământ. Această creștere este înregistrată în condițiile în care bugetul anului 2021 nu mai cuprinde o serie de cheltuieli, precum voucherele de vacanță, plata diferențelor salariale sau alocări din fondul de rezervă.

Pentru învățământ se înregistrează, conform proiectului de buget pentru anul 2021, o valoare de 39,65 miliarde lei, în creștere cu 6% față de 2020. Cele mai relevante creșteri constau în asigurarea, în premieră de la bugetul de stat, prin bugetele locale, a finanțării pentru bursele elevilor (535,7 milioane lei).

De asemenea, o creștere substanțială înregistrează finanțarea de bază a unităților de învătământ preuniversitar de stat, componenta destinată cheltuielilor materiale și pregătirii profesionale (creștere de 26%, de la 1,259 miliarde lei la 1,585 miliarde lei).

Bugetului alocat învățământului (cel mai mare, în valoare absolută, în ultimii 30 de ani), urmează să i se adauge finanțarea obținută prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru reforma educației.

related posts

Leave a Comment