Home Actualitate „Jandarmeria Română – pagini de istorie”

„Jandarmeria Română – pagini de istorie”

by Crina Matei
0 comment

„Jandarmeria Română – pagini de istorie”, eveniment dedicat sărbătoririi a 171 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române. În aula somptuoasă a Bibliotecii Academiei Române se reunesc astăzi, pentru a celebra acest eveniment, două instituții fundamentale: Academia Română și Jandarmeria Română.

La eveniment participă şi preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop. El a vorbit despre semnificaţia momentelor care au dus la modernizarea instituţiilor din ţara noastră.

Ioan-Aurel Pop: „Jandarmeria Română s-a înfiinţat în aceeaşi perioadă cu Academia Română, adică în perioada de modernizare a statului român şi de făurire a unităţii sale politice. Întâmplarea face că exact astăzi Academia Română împlineşte 155 de ani de la emiterea decretului de către Loctotenenţa Domnească în 1866 de înfiinţare a instituţiei. Jandarmeria ne-a precedat cu câţiva ani. Jandarmeria asigură paza, protecţia şi menţinerea ordinii constituţionale într-o societate, iar Academia Română asigură paza, protecţia şi ordinea în cultură”.

related posts

Leave a Comment