Home Actualitate Incidență în scădere la Constanța

Incidență în scădere la Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Vineri 11 decembrie, incidență pe municipiu 10.51 cu 3.288 de cazuri active, iar în județ 6.88. Sâmbătă 10.13 incidență cu 3.170 cazuri active în ceea ce privește municipiul și 6.76 rata de infectare pe județ. Duminică 9.62 și 3.011 cazuri active și 6.49 incidență în ceea ce privește județul, iar luni 14 decembrie, 9.60 incidența cazurilor de COVID-19 raportată la mia de locuitori, 3.004 cazuri active și incidență de 6.49 la județ. În acest fel arată incidența cazurilor de COVID-19 în ultimele zile în județul și municipiul Constanța, în contextul în care orașul de la malul mării se află în a patra săptămână de carantină. Concluzia este simplă, rezultatele carantinării se observă deoarece incidența este în scădere în ultimele 72 de ore, iar în acest sens și forțele de ordine fac în continuare controale  în ceea ce privește respectarea măsurilor dispuse de actualul context epidemiologic.

În ultimele 72 de ore,  forțele de ordine au verificat 3.252 de persoane și 2.620 de autovehicule, aplicând 382 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 70.000 lei. Forțele de ordine acționează în sistem integrat, prin elemente de dispozitiv mobile, dinamice, flexibile, menite să supravegheze în mod activ o suprafaţă cât mai mare, într-un interval de timp determinat.

Reamintim faptul că pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu / adeverinţa eliberată de angajator.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

related posts

Leave a Comment