Home Actualitate Încep pregătirile pentru etapa a doua de vaccinare împotriva COVID-19

Încep pregătirile pentru etapa a doua de vaccinare împotriva COVID-19

by Antonia Mocanu
0 comment

Constanța este aproape de startul celei de-a doua etape a campaniei de vaccinare împotriva Covid 19, iar municipalitatea anunță faptul că în Constanța au început deja pregătirile pentru ca aceasta să se desfășoare în condiții de siguranță atât pentru personalul medical, cât și pentru persoanele care se vor vaccina.

Acțiunea de imunizare se va desfășura la Pavilionul Expozițional și în spitalul modular amplasat pe Stadionul „Portul“, în incinta cărora vor fi amenajate mai multe centre de vaccinare. Pe lângă asigurarea spațiilor necesare, care vor fi amenajate cu respectarea circuitului unidirecțional (intrări și ieșiri separate) se va asigurara execuția lucrărilor de compartimentare și branșare a fiecărui centru de vaccinare la rețelele de apă/canalizare și alte utilități. Fiecare sală va fi dotată cu mobilier specific activității de vaccinare: mese speciale, scaune, dar și echipamente și produse pentru asigurarea igienei și curățeniei.

Centrele medicale vor funcționa după ce vor fi evaluate și autorizate de Direcția de Sănătate Publică Constanța. 

Amintim că în cea de-a II-a etapă va fi imunizată populația cu grad ridicat de risc, lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale, iar în etapa a III-a populația generală.

related posts

Leave a Comment