Home Actualitate IJJ: Amenzi de peste jumătate de milion de lei

IJJ: Amenzi de peste jumătate de milion de lei

by Crina Matei
0 comment

Mii de misiuni pe litoral, în cadrul cărora au fost aplicate amenzi de peste jumătate de milion de lei. Aceasta este bilanţul jandarmilor de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța, după un sezon estival în care au fost, zi de zi, la datorie.

Astfel, peste 130 de militari au acționat pe litoral, prin stațiuni și pe plajă, alături de polițiști, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale. Pe timpul misiunilor au fost aplicate peste 1.600 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 520.000 de lei. Jandarmii au sancționat comerțul ilegal, faptele de tulburare a ordinii și liniștii publice, actele de violență, consumul de alcool în locuri publice, dar și nerespectarea măsurilor privind limitarea răspândirii SARS-CoV-2, cât și intrarea pe plajă cu autoturismul.De asemenea, jandarmii au constatat 27 de fapte pe linia comercializării și deținerii de substanțe psihoactive.

„În cursul sezonului estival au mai fost executate 430 de misiuni pentru punerea în aplicare a unor mandate de aducere, emise de instanțe sau parchete și peste 400 de misiuni în cooperare/colaborare cu alte instituții.Reamintim tuturor cetățenilor faptul că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 sau pot sesiza cel mai apropiat echipaj de jandarmerie, atunci când situația impune”, au mai arătat reprezentanții IJJ Constanța. 

related posts

Leave a Comment