Home Actualitate Aspiratoare și uscătoare de rufe, două noi produse ce vor fi incluse în programul Rabla pentru Electrocasnice 2020

Aspiratoare și uscătoare de rufe, două noi produse ce vor fi incluse în programul Rabla pentru Electrocasnice 2020

by Florentina Lup
0 comment

Programul are un buget total de 40 de milioane de lei și va permite utilarea caselor cu aparate electrocasnice de ultimă generație pentru cel puțin 100.000 de români. Rabla pentru Electrocasnice 2020 a introdus în lista echipamentelor finanțate prin Administrația Fondului pentru Mediu(AFM) două produse care nu au existat în edițiile anterioare: aspiratoare și uscătoare de rufe.

Astfel, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor va finanța prin AFM 7 tipuri de aparate electrice sau electrocasnice, mai performante din punct de vedere energetic, după cum urmează:

  • mașini de spălat rufe – finanțare nerambursabilă de 300 de lei;
  • aparate de aer condiționat, inclusiv cele portabile, frigidere sau combine frigorifice, televizoare, uscătoare de rufe, cu o finanțare nerambursabilă de 400 de lei;
  • aspiratoare, cu o finanțare nerambursabilă de 200 de lei.

„Aceste sume vor ajunge la români sub formă de vouchere electronice, după un proces de înscriere, care nu durează mai mult de câteva minute, și care se va desfășura tot online. (…). Românii trebuie să știe și că, dacă doresc să-și cumpere mai multe echipamente și să primească mai multe vouchere, o pot face. Condiția este ca voucherele solicitate de aceeași persoană să fie pentru echipamente diferite.”, a declarat Costel Alexe, ministrul mediului.

Pașii pentru obținerea finanțării sunt următorii:

1. Înscrierea în program. Orice solicitant va intra în aplicația informatică de pe www.afm.ro, unde va completa datele personale și va bifa echipamentul pentru care dorește finanțarea.

2. Imediat după acest proces, aplicația va emite un voucher electronic cu o valabilitate de 15 zile.

3. Cu acesta, orice român se va duce la un comerciant autorizat în program, va preda aparatul vechi pe care vrea să-l înlocuiască și va achiziționa aparatul nou pe care și-l dorește.

Echipamentul vechi care va fi predat comerciantului trebuie să fie de același tip cu cel nou achiziționat, cu două excepții: pentru uscătoarele de rufe și pentru mașinile de spălat vase sunt acceptate aparate vechi din restul listei programului.

related posts

Leave a Comment