Home Actualitate Experiment pilot la malul mării

Experiment pilot la malul mării

by Antonia Mocanu
0 comment

În luna iulie am putea avea primul mare eveniment la mare cu cel puțin o mie de participanți. Afaceriștii în turism pe Litoral vor să organizeze ori un concert, sau festival de genul street-food, pe care să-l monitorizeze sanitar îndeaproape. Au fost încurajați de concertele experimentele derulate recent în Spania și în Olanda, care au testat terenul pentru a vedea dacă se pot organiza manifestări fără riscuri.

Industria HoReCa a fost printre cele mai afectate de pandemia de coronavirus. Însă, unele state, cum ar fi Olanda ori Spania, au început deja să organizeze evenimente pilot pentru a putea monitoriza rezultatele și pentru a găsi o soluție pentru ca festivalurile și concertele să aibă loc, în condiții de siguranță pentru populație. Acest lucru ar putea fi posibil în această vară și pe litoralul românesc, cel mai probabil pe plaja din Constanța ori în stațiunea Mamaia.

Din cauza pandemiei de coronavirus, evenimentele mari au fost anulate și nu e clar dacă în 2021 se vor putea ține concerte cu mii de participanți. Industria evenimentelor estivale caută soluții, iar o Asociație Patronală de pe Litoral vrea să organizeze un eveniment în luna iulie, la care să participe peste 1.000 de persoane, care trebuie să prezinte un test COVID negativ ori certificat de vaccinare. Mamaia are experiență în astfel de manifestări, care au mai fost organizate de multe ori în ultimii ani. De data aceasta, inițiatorii cer sprijinul autorităților sanitare.

Olanda a decis recent să deruleze un concert-experiment. La evenimentul din clubul ”Ziggo Dome”, una dintre cele mai mari arene din capitala olandeză, au participat aproximativ 1.300 de persoane. Timp de patru ore, unii dintre ei au stat fără mască și au fost încurajați să se desfășoare ca-n vremurile de dinainte de pandemie. Toți participanții au fost testați înainte și au putut participa doar cei cu test negativ.

Experimentul-pilot de la Constanța promite o monitorizare permanentă și înainte de eveniment și după aceea. Scopul experimentului este de a identifica riscurile la care ar fi supusă populația în cazul ridicării restricțiilor.  

related posts

Leave a Comment