Home Actualitate Activități remediale pentru elevi

Activități remediale pentru elevi

by Antonia Mocanu
0 comment

În această vacanță elevii din județul Constanța pot participa fizic la activități remediale. Programul național pilot de tip Școală după școală se va realiza și la Constanța. Efectiv la nivelul județului s-au constituit 32 de centre în mediul rural la care vor participa 170 de elevi de nivel primar, 90 de nivel gimnazial și 21 de centre în mediul urban la care participă 2.143 de elevi de nivel primar și 1.157 de elevi de gimnaziu.

Scopul principal al acestui program național pilot este organizarea de activități remediale, în vederea acordării de sprijin elevilor pentru formarea competențelor specifice, sporirea șanselor de succes școlar și de acces la niveluri superioare de educație și diminuarea riscului de părăsire timpurie a școlii.

ISJ Constanța menționează faptul că pe durata vacanțelor se pot desfășura activități remediale cu prezență fizică, atât pentru elevii înscriși în programul  Școală După Școală, cât și pentru elevii din clasele liceale în cadrul subproiectelor finanțate prin Proiectul privind învățământul secundar-ROSE.

Tototdată, proiectul ROSE are următoarele obiective: reducerea ratei de abandon școlar în licee, creșterea ratei de absolvire a liceului, îmbunătățirea ratei de succes la examenul de bacalaureat).

Inspectoratul Școlar Județean Constanța le recomandă unităților de învățământ preuniversitar din județ care nu au demarat încă Programul național de tip Școală după Școală să concentreze activitățile remediale, în special prin participarea elevilor care sunt în clasa a VIII-a. De asemenea, le solicită instituțiilor școlare liceale înscrise în proiectul ROSE desfășurarea de activități de pregătire suplimentară în vederea îmbunătățirii rezultatelor la examenele naționale.  

related posts

Leave a Comment