Home Actualitate Eurostat: România, printre țările cele mai afectate de scăderea turismului

Eurostat: România, printre țările cele mai afectate de scăderea turismului

by Romanov Alex
0 comment

Statistici îngrijorătoare în privința turismului românesc. Potrivit ultimului raport al Oficiului European de Statistică, țara noastră este una dintre cele mai afectate state în ceea ce privește scăderea turismului în 2020.

Potrivit datelor publicate de Eurostat la începutul acestei săptămâni, dacă la nivelul statelor membre a fost înregistrat un declin de 68% în 2020 față de 2019, România și Cipru au consemnat cele mai semnificative scăderi, de peste 80%.

Din cauza pandemiei de Covid-19, a restricțiilor de călătorie și a tuturor măsurilor prevenitive, numărul nopților petrecute de vizitatorii străini ai unei ţări în structurile de primire turistică a scăzut drastic în 2020, acesta fiind considerat cel mai nefast an din istoria turismului.

Totodată, raportul Eurostat mai arată că numărul nopţilor petrecute de rezidenţii unei ţări în structurile de primire turistică din ţările UE a înregistrat un declin de 38% în 2020 comparativ cu 2019. Numărul total de înnoptări înregistrate în structurile de primire turistică din ţările Uniunii Europene s-a situat la 1,4 miliarde în 2020, consemnând astfel un declin de 52% faţă de 2019.

Cum turismul autohton a fost grav afectat de contextul pandemic, cei mai mulți turiști străini care au vizitat România în 2020 au fost chiar vecinii bulgari. Potrivit ultimei centralizări INS, 26% din totalul turiștilor străini care au vizitat țara noastră au sosit din Bulgaria.

related posts

Leave a Comment