Home Actualitate Elevii Colegiului Național Militar ”Alexandru Ioan Cuza”, în marș cu nava-școala ”Mircea”

Elevii Colegiului Național Militar ”Alexandru Ioan Cuza”, în marș cu nava-școala ”Mircea”

by Romanov Alex
0 comment

Elevii claselor a X-a, a XI-a și a XII-a de la Colegiul Național Militar “Alexandru Ioan Cuza” din Constanța au participat, în ultimele două săptămâni, la două marșuri de instrucție cu nava-școală “Mircea”, în raionul maritim din proximitatea comunei Tuzla.

Acțiunile de pregătire fac parte din programul de consiliere și orientare profesională a elevilor militari. Astfel, prin desfășurarea celor două ieșiri pe mare, elevii au luat contact direct cu viața de marinar militar în Forțele Navale Române și au avut posibilitatea de a fi inițiați în tainele navigației și de a primi explicații despre tehnica de la bordul navei.

Programul de orientare profesională include și participarea elevilor claselor a IX-a, în cursul lunii iunie, la activități de familiarizare cu noțiunile de marinărie și cu tehnicile folosite în sporturile nautice, la Centrul de pregătire marinărească și sporturi nautice Palazu-Mare, subordonat Academiei Navale “Mircea cel Bătrân”.

Activitățile extrașcolare cu specific marinăresc sunt adaptate la situația sanitară actuală, motiv pentru care sunt luate toate măsurile de igienizare, în conformitate cu procedurile aflate vigoare.

sursa foto: Forțele Navale Române

related posts

Leave a Comment