Home Actualitate Deșeuri aruncate la voia întâmplării în județul Constanța

Deșeuri aruncate la voia întâmplării în județul Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Cursul de apă din localitatea Nuntași din județul Constanta  a fost umplut de deșeurile aruncate la voia întâmplării, iar în urma cantităților de precipitații, de 40 de l/mp căzute, au blocat un podeț care traversează localitatea. Mai mult decât atât au fost inundate și porțiuni din drumul județean  226.

Angajații de la Apele Române au intervenit cu ajutorul utilajelor din dotare, și au adunat  zeci de mii de pet-uri, ambalaje de polistiren, saci din plastic, ambalaje din sticlă, lemne, chiar și gunoi de grajd. Toate gunoaiele s-au adunat aici, aduse de ploi și scurgerile de pe versanți, de pe întregul bazin hidrografic Nuntași, care cuprinde mai multe comune din zona de nord a județului.

Reprezentanții ABADL  spun că este nevoie urgent de un plan de management la nivel de județ pentru colectarea acestor gunoaie, iar rezolvarea problemelor la nivel local este doar iluzia unei soluții de moment.  Dat fiind faptul că malurile  mustesc încă de apă, operațiunile au fost suspendate momentan.

Primăria Istria a fost anunțată să înceapă igienizarea malurilor. Reprezentanții Apelor Române fac un apel către cetățeni să arunce deșeurile numai în ghenele special amenajate pentru ca acestea să nu mai ajungă pe cursurile de apă. Și asta pentru că le obturează, iar în final final duc la inundarea drumurilor, culturilor, gospodăriilor și chiar la pierderi de vieți omenești.

related posts

Leave a Comment