Home Actualitate Decizie necesară pe litoral

Decizie necesară pe litoral

by Antonia Mocanu
0 comment

Decizie unică pe litoralul românesc! În urma ultimelor evenimente petrecute în weekend la Vama Veche și pentru a diminua riscul extinderii virusului SARS- COV 19, Primăria Limanu anunță faptul că începând din acest sfârșit de săptămână  beach-barurile cu program  24/24 din Vama Veche vor limita nivelul decibelilor la un registru mediu și vor asigura doar muzică ambientală. Totodată menționăm faptul că a fost o decizie unanimă a agenților economici din zonă și s-a înteles faptul că în situații extreme este nevoie de unitate și de responsabilitate

“Vrem ca Vama Veche să dea un exemplu. Ideea ne aparține și a venit pe fondul unei capacități restrânse de a gestiona cu forțe proprii volumul mare de vizitatori din timpul week-end-ului. Știm că de vineri seara și până duminică- Vama Veche este o destinație extrem de tranzitată. Acest fapt a creat tuturor mari dificultăți în respectarea recomandărilor legate de distanțarea socială. Locațiile vor fi deschise, însă propunem turiștilor un alt mod de a se destinde. Nu ne dorim să schimbăm Vama Veche și nici să fim acuzați că îngrădim opțiunile oamenilor de a-și petrece timpul liber. Dar, trăim o amenințare reală, iar agenții economici au înteles și au fost extrem de receptivi. Este un exercițiu de responsabilitate civică, de solidaritate. Scopul tuturor este acela de a menține Vama Veche drept destinație sigură pentru sezonul estival 2020. Astfel, în serile de vineri și sâmbătă, volumul muzicii va fi coborât, iar muzica va fi specifică unei atmosfere mai boeme”, a declarat Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu.

În acest sens primăria Limanu demarat o campanie de conștientizare și informare asupra importanței respectării regulilor de igienă și de distanțare socială denumită „NO MORE FREE HUGS”, campanie ce se adresează atât localnicilor, cât și agenților economici, însă cu precădere se adresează turiștilor.

“Cei care iubesc Vama și 2 Mai-ul trebuie să înteleagă că suntem cu toții expuși. Sunt oameni care locuiesc aici, tot timpul anului. Este important să respectăm regulile. Inconștiența poate să fie cea mai mare armă împotriva noastră. Fac apel și către autoritățile centrale, care au anunțat public că Vama Veche și 2 Mai se pot transforma în focare, dar nu ne-au oferit niciun suport. Vă rugăm să ne sprijiniți și să formăm un grup de lucru care să gestioneze corect situația. Nu cred că este eficient să impunem decizii de forța majoră, înainte de a încerca să administrăm corect aceasta criză și fără ca în prealabil să existe o comunicare cu autoritățile responsabile. Cred că este nevoie de colaborare și sprijin real. Aceasta este metoda corectă prin care Vama Veche poate să rămână destinație –SAFE- în acest sezon estival”, susține Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu.

Conducerea comunei Limanu face apel către toți agenții economici în privința  respectării recomandărilor impuse de către autorități. De asemenea aceștia sunt îndemnați să crească vigilența în perioada weekend-urilor.

related posts

Leave a Comment