Home Actualitate Cu mască sau fără mască?

Cu mască sau fără mască?

by Antonia Mocanu
0 comment

Cu mască sau fără mască pe Litoral de 1 Mai ? Autoritățile dezbat zilele acestea cât de mult să relaxeze măsurile pandemiei pentru minivacanța de Paste și 1 Mai și ce restricții să mențină. Turiștii ar veni la mare dacă ar putea să se distreze, însă cluburile vor rămâne închise, și asta se vede în totalul rezervărilor.  

Hotelierii se-ntrec în oferte zilele acestea, ca să atragă cât mai mulți turiști. Minivacanța de 1 Mai este o gură de oxigen pentru industria HORECA, greu încercată de pandemie.

Atracția de bază a minivacanței de 1 Mai sunt petrecerile care se țin lanț în toate stațiunile de la mare, timp de 3 zile. Însă anul acesta cluburile vor rămâne închise, și asta taie mult elanul tinerilor care ar fi venit pe Litoral.

În funcţie de evoluţia epidemiei, Guvernul ar putea ridica gradual unele restricţii, iar într-un viitor apropiat aceste petreceri ar putea fi permise. Totodată, ministrul Bode a spus că până pe 1 mai autoritățile ar putea decide exceptarea purtării măștii „în vârful muntelui sau la plajă”.

Turiștii care vor petrece weekendul de 1 mai și Paște pe litoral trebuie să respecte toate regulile. Trebuie să poarte măști în spațiile publice, să nu se înghesuie în magazine și pe terase și să intre în camere la ora 20. Va fi făcută o singură excepție. În noaptea de Paște, cei care merg la slujbă pot rămâne afară până la ora două.

related posts

Leave a Comment