Home Actualitate Marinari egipteni cercetați pentru contrabandă cu țigarete

Marinari egipteni cercetați pentru contrabandă cu țigarete

by Romanov Alex
0 comment

Mai mulți marinari egipteni sunt cercetați pentru contrabandă de țigarete. Totul în urma unui amplu control al polițiștilor de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă din Constanța.

O echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrători din cadrul Biroului Vamal Constanţa şi lucrători ai Căpităniei Portului Constanţa au descoperit, pe o navă sub pavilion Insulele Comore, acostată în portul Midia, aproximativ 800 de pachete de ţigări pe care trei marinari egipteni încercau să le introducă ilegal în România.

Înițial, în timpul controlului, doi marinari egipteni au fost observaţi aruncând peste bordul navei, pe cheu, doi saci care conțineau țigări.

O altă echipă a continuat controlul asupra navei, unde s-au descoperit, în cabinele a trei marinari egipteni, ascunse și nedeclarate 340 de pachete cu țigarete.

La cercetări, s-a stabilit faptul că țigaretele în cauză, atât cele aruncate peste bord  cât şi cele găsite ascunse, au fost achiziționate din Israel, de către cei trei marinari egipteni aflați pe nava acostată în port.

Întreaga cantitate de țigarete, în valoare de aproximativ 15.800 lei, a fost ridicată în vederea confiscării și continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, urmând apoi să se ia măsurile legale ce se impun.

sursa foto: Poliția de Frontieră

related posts

Leave a Comment