Home Actualitate Cristina Rizea: „Portul Constanța nu trebuie să ajungă groapă de gunoi!”

Cristina Rizea: „Portul Constanța nu trebuie să ajungă groapă de gunoi!”

by Antonia Mocanu
0 comment

Semnal de alarmă din partea deputatului constănțean USR PLUS, Cristina Rizea în ceea ce privește Portul Constanța. Deputatul a făcut o postare pe pagina personală de socializare prin care trage un semnal de alarmă în acest sens.

„A doua zi după ce a fost „înscăunat” în funcția de comisar șef al Gărzii Naționale de Mediu, după demiterea lui Octavian Berceanu , Lucian Alexandru Vasile cu o simplă semnătură, ne-a făcut cadou în Portul Constanța, peste o mie de tone de deșeuri pe care Turcia le-a refuzat deși în acte aceasta era țara de destinație! Nu este prima oară când se întâmplă ca deșeuri provenite din alte state să ajungă să fie depozitate la noi. Din contră, situația persistă și se agravează de douăzeci de ani iar instituțiile statului nu reușesc să combată acest fenomen. Mai mult decât atât, tocmai noul șef al Gărzii de Mediu, instituția care are obligația să lupte pentru un mediu curat, a permis descărcarea și depozitarea deșeurilor în port chiar a doua zi după numire. Sper din tot sufletul că a fost doar un gest necugetat și nu unul intenționat!

Am trimis săptămâna trecută, o interpelare lui Barna Tánczos, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, cu întrebări legate de măsurile pe care instituția condusă de dumnealui le-a luat pentru îndreptarea acestei situații punctuale dar și despre măsurile pe care le ia pentru ca în Portul Constanța să înceteze abandonarea  deșeurilor provenite de peste tot din lume.

Fac un apel, pe această cale, și către parlamentarii PNL de Constanța, Bogdan Huţucă , Bogdan Bola , Marian Crușoveanu , Septimiu Bourceanu , Mircea Banias să ia atitudine împotriva  deciziilor de acest fel, luate de colegul dumnealor de partid, decizii care ne afectează pe toți și îi rog să nu uite că înainte de a fi membri ai unui partid sau altul, cu toții suntem în primul rând constănțeni”, a postat Cristina Rizea, deputat USR PLUS pe pagina proprie de socializare.

related posts

Leave a Comment