Home Actualitate Controale la brazii din Constanța

Controale la brazii din Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Pomi de Crăciun au fost luați la verificat de către polițiștii constănțeni care la sfârșitul de săptămână ce tocmai s-a încheiat au intensificat acțiunile pentru prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul silvic și pentru depistarea transporturilor ilegale de material lemnos și pomi de Crăciun. Brazii sunt şi în acest an o afacere ilegală în bună măsură, iar pomii fără crotali sunt o marfă care a atras atenția politiștilor zilele acestea. Brazii tăiați și comecializați legal au acte de punere în valoare și poartă o etichetă denumită „crotal”. Crotalii sunt fixați astfel încât nu se pot muta de pe un brad pe altul, fiindcă sunt puși între rândurile de ramuri astfel încât să nu se mai poată desface. Când se desfac, ei se  rup. Iar politiștii caută exact aceste detalii.

Acțiunile sunt coordonate la nivel național și se desfășoară pe raza întregului județ, împreună cu lucrători ai Direcției Silvice și jandarmi. În cadrul acestor acțiuni, polițiștii au verificat legalitatea documentelor de proveniență și însoțire a materialului lemnos și a pomilor de Crăciun. Totodată, polițiștii au efectuat verificari la mai multe locații din municipiul Constanța, nefiind constatate nereguli.

La Tulcea,  în schimb, politiștii au făcut filtre pe șosea și au dat 73 de amenzi în valoare de peste 25.000 de lei pentru transporturi ilegale de lemne, și alte două amenzi de câte 2.000 de lei pentru vânzarea brazilor tăiați ilegal. De asemenea au fost confiscați aproximativ 2 metri cubi de material lemnos de diferite specii.

IPJ Constanța anunță faptul că și în perioada următoare, polițiștii continuă activitățile de prevenire și combatere a delictelor silvice, iar în cazul depistării unor încălcări ale legislației în domeniu, vor fi aplicate sancțiuni contravenționale.

related posts

Leave a Comment