Home Actualitate Continuă lucrările de modernizare

Continuă lucrările de modernizare

by Antonia Mocanu
0 comment

Săptămână plină pentru echipele administratorului drumul public. Se intervine în mai multe zone din municipiul Constanța, după cum urmează: suprafața pietonală este modernizată pe strada Chiliei, strada Dragoslavele, tronsonul delimitat de bulevardul Mamaia și strada Chiliei și pe strada Unirii, între bulevardul Mamaia și strada Zorelelor. De asemenea, se decapează pavajul deteriorat și se montează borduri noi. Pe strada Constantin Brătescu, între strada I.G. Duca și strada Atelierelor, continuă procesul de asfaltare a zonei pietonale.

Conform graficului de lucru, în această săptămână se vor desfășura lucrări de reabilitare a zonei carosabile pe strada Bucuriei. Carosabilul va fi decopertat iar ulterior se va turna asfalt. Totodată, zona de acces către plaja Modern este în curs de consolidare și modernizare, iar echipele administratorului drumul public continuă reabilitarea treptelor dinspre strada Ștefan cel Mare prin montarea cofrajelor de metal.

În această săptămână continuă și lucrările de asfaltare în parcarea situată pe terenul delimitat de străzile Tulcei și Badea Cârțan și pe străzile adiacente. Suprafața carosabilă din Portul Tomis va fi reconfigurată pentru a permite colectarea apelor pluviale. Totodată, au fost amplasate rigole și a fost instalat un separator de hidrocarburi care are rolul de a reține carburanții din apele uzate.

În această săptămână și pasajul subteran de la Gară se transformă într-o zonă sigură pentru cei care îl tranzitează. Se refac finisajele interioare și exterioare de tencuieli. Pentru optimizarea condițiilor de trafic rutier, se montează indicatoare de informare în mai multe zone din oraș și se recondiționează echipamentele de semaforizare. La trecerile de pietoni și în parcările amenajate, se aplică marcaje rutiere.

related posts

Leave a Comment