Home Actualitate Constanța a înregistrat cel de-al 38-lea deces

Constanța a înregistrat cel de-al 38-lea deces

by Antonia Mocanu
0 comment

Raportarea transmisă de către Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 825 de noi cazuri de Covid-19 pe teritoriul României, din 6.460 de teste efectuate în ultimele 24 ore, ajungând la un total de 79.330  de cazuri. De asemenea 285 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. În ceea ce privește județul Constanța, conform raportării au fost înregistrate 28 noi cazuri, ajungându-se la un total de 1.499 de persoane infectate. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 7 persoane de pe teritoriul județului Constanța au fost  reconfirmate pozitiv la Constanța. 

Menționăm faptul că în data de 24 august a fost înregistrat cel de-al 38-lea deces pe teritoriul județului Constanța. Decesul numărul 38 este un  bărbat,  în vârstă de 68 de ani, care prezenta drept comorbidități hipertensiune arterială, leucemie acută. Bărbatul  decedat la Spitalul Municipal Medgidia.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 1.499   de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 38 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate,iar 1.108 pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe).

În acest moment, sunt 220 de persoane internate, dintre care 184 din județul Constanța și 36 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 748 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 88 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 103 cazuri de infectare în rândul personalului: medici (40), asistenți medicali (40) și personal auxiliar (23).

În ultimele ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 133 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul județului Constanța.  

related posts

Leave a Comment