Home Actualitate Constanța: 39.780 noi doze de vaccin Pfizer

Constanța: 39.780 noi doze de vaccin Pfizer

by Antonia Mocanu
0 comment

Constanța a primit 39.780 noi doze de vaccin Pfizer Biontech, la începutul acestei săptămâni,  atunci când cea de-a cincisprezecea tranșă de vaccin a ajuns pe teritoriul țării noastre. Vorbim despre 345.150  de doze ce ajuns în România pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj Napoca și Timișoara.  Transportul  către  centrele  de  stocare  este  asigurat  de  firma  producătoare, inclusiv  pe cale  terestră. Vaccinurile  sunt  transportate  în  condiții optime  de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite, după cum urmează: Centrul Național de Stocare București: 113.490 doze; Centrul Regional de Depozitare Brașov: 46.800 doze;  Centrul Regional de Depozitare Cluj: 53.820; Centrul Regional de Depozitare Constanța: 39.780 doze; Centrul Regional de Depozitare Craiova: 23.400 doze; Centrul Regional de Depozitare Iași: 29.250 doze; Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 38.610 doze.

În  centrele  de  vaccinare  se  vor  utiliza  atât  doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionalede  depozitare,  prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.  

Până la acest moment, țara noastră a recepționat 2.518.000 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 2.318.749 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

related posts

Leave a Comment