Home Actualitate Acțiuni de verificare în municipiul Constanța

Acțiuni de verificare în municipiul Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Jandarmii și polițiștii constănțeni au fost din nou la datorie pe străzile din municipiul Constanța. În acest sens polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – secțiile de poliție urbană – au organizat acțiuni pe linia verificării respectării măsurilor impuse prin Legea 55/2020, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. La activități au participat aproximativ 30 de polițiști, precum și jandarmi și polițiști locali, fiind verificate 55 de societăți comerciale. În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 118 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 43.000, dintre care 54 la Legea 55/2020, în valoare de 28.800 de lei.

Totodată în urma protestului desfășurat pe teritoriul municipiului Constanța de duminică, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa  a aplicat 102  sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 49.500 de lei atât organizatorului, cât și unora dintre participanți.

De asemenea, organizatorul activităților a fost sancționat contravențional pentru că nu a declarat adunarea publică şi nu a luat măsurile necesare astfel încât adunarea publică să se desfăşoare conform prevederilor legale impuse de actualul context epidemiologic, iar participanții pentru că au participat la o adunare publică cu nerespectarea condiţiilor şi măsurilor preventive impuse pe timpul stării de alertă şi nu au respectat măsurile individuale de protecție sanitară conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea și a altor persoane care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor ce se impun.

related posts

Leave a Comment