Home Actualitate Colectare selectivă a deșeurilor, în comuna Lumina

Colectare selectivă a deșeurilor, în comuna Lumina

by Florentina Lup
0 comment

Consiliul Județean Constanța, împreună cu ADI „Dobrogea”, ECOTIC și Vastum Eco, organizează în perioada 4 – 9 octombrie o campanie de colectare selectivă a deșeurilor electrice și electronice, în comuna Lumina.

Locuitorii comunei au posibilitatea de a preda GRATUIT deșeurile voluminoase (ex: mașină de spălat, frigider etc), prin comandă prealabilă la numărul de telefon 0771 006  485 sau la punctul temporar de colectare din curtea primăriei Lumina, str. Mare nr. 170, ( în zilele de 8 şi 9 octombrie).

Campania ,,Comune curate”, demarată de CJ Constanţa, se desfăşoară în tot judeţul:

,,Una dintre principalele probleme ecologice cu care ne confruntăm, o reprezintă gestionarea deșeurilor. Obiectivul nostru principal este implementarea și dezvoltarea colectării selective a deșeurilor în Județul Constanța, cu respectarea legislației din domeniu. Reușita implementării Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor ține, însă, și de implicarea populației.

În acest sens, împreună cu ADI Dobrogea, Asociația ECOTIC și Vastum Eco am demarat la nivelul județului o campanie de informare, conștientizare și colectare a deșeurilor din categoria DEEE ( deșeuri de echipamente electrice, electronice și electrocasnice ). Reducerea, recuperarea și reciclarea deșeurilor nu numai că este posibilă, dar este și avantajoasă pentru fiecare dintre noi, pe termen mediu și lung, și reprezintă o formă de manifestare a respectului față de mediul înconjurător și față de viitorul nostru.”, a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

related posts

Leave a Comment