Home Actualitate Cod portocaliu de ploi torențiale în județul Constanța

Cod portocaliu de ploi torențiale în județul Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Meteorologii au emis, luni dimineaţă, o avertizare de Cod portocaliu de ploi şi vânt puternic, valabilă în judeţele Constanţa şi Tulcea. În doar câteva ore ploaia și furtuna puternică au făcut ravagii în întreg județul Constanța. În urma cantitatilor mari de precipitații au apărut probleme și pe mai multe sectoare de drumuri, iar traficul rutier a fost îngreunat în anumite zone.  În acest sens, echipajele Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța au intervenit să remedieze situația în județul Constanța. 

Printre localitățile afectate de codul portocaliu s-a aflat și orașul Năvodari, acolo unde a plouat torențial, vântul a suflat cu putere și a căzut grindină de mari dimensiuni, iar din  cauza vântului puternic au căzut crengi și copaci în mai multe zone din oraș. Edilul localității s-a aflat pe teren și a luat deja primele măsuri pentru remedierea pagubelor provocate.

Meteorologii ne transmit însă că pe parcursul săptămânii vremea se va mai încălzi, însă ploile își vor mai face simțită prezența.

Tot ANM a transmis faptul că  la sfârșitul lunii vremea se va răci accentuat, determinând un regim termic uşor sub cel normal, în medie cu 10-13 grade ziua şi 4-6 grade noaptea.

related posts

Leave a Comment