Home Actualitate Clear Aligners, soluţia revoluţionară pentru aparatele dentare

Clear Aligners, soluţia revoluţionară pentru aparatele dentare

by Florentina Lup
0 comment

Clear Aligners reprezintă o alternativă la bracketuri, o metodă de tratament ortodontic invizibil. Acestea sunt gutiere făcute dintr-un material transparent, confortabil care au ca scop să deplaseze dinții pozitionați incorect. Purtarea acestor gutiere, face dinții să se deplaseze treptat și ușor spre direcția corectă pentru a se alinia. Astfel, obțineți zâmbetul pe care îl doriți și nimeni nu va observa. Nu există bracketuri și nici arcuri care trebuie strânse. Doar mai multe gutiere care se schimbă la 2-3 săptămâni. Alignerele sunt create prin scanarea unor amprente de precizie a dinților.

Despre Clear Aligner – revoluţia în ortodonţie şi estetică dentară, dr. Cristian Mina, coordonatorul echipei de la M&M Dental Team, explică:

,,Aparatul dentar Clear Aligner este utilizat în tratamentul ortodontic ca tehnică de mişcare şi aliniere corectă a dinţilor pentru obţinerea unui zâmbet frumos.

Clear Aligner, aparatul care a revoluţionat ortodonţia modernă, este personalizat şi detaşabil. Spre deosebire de aparatele dentare tradiţionale cu bracketuri, este invizibil deoarece este compus dintr-o serie de gutiere transparente cu funcţia de a îndrepta dinţii şi de a rezolva diverse malocluzii (probleme de închidere a dinţilor, între arcul superior şi arcul inferior).

Gutierele transparente sunt de obicei generate de computer dintr-o matriţă sau din amprentarea dinţilor pacientului cu ajutorul unui scanner 3D. Datorită acestei tehnologii, se obţine o amprentă extrem de precisă a gurii. Mai mult, pacientul îşi poate vedea viitorul zâmbet, de la sfârşitul tratamentului.

Cu ajutorul scanării, este posibilă realizarea gutierelor transparente personalizate. Gutierele Clear Aligner sunt subţiri, realizate din material plastic rigid (polimer), hipoalergenic, care înconjoară dinţii pe întreaga lor suprafaţă. Aceasta face ca aparatul să fie uşor de montat şi, mai ales, de îndepărtat.

Pentru eficienţă maximă, aparatul dentar Clear Aligner trebuie să fie purtat 22 de ore/zi şi îndepărtat numai pentru a mânca şi pentru igiena orală zilnică.Tratamentul este perfect nedureros, non invaziv, nu afectează modul de vorbire sau fonetica. Gutierele transparente trebuie schimbate, în funcţie de caz, la fiecare două săptămâni, într-un mod complet autonom, pentru o perioadă de la 6 până la 18 luni.

Clear Aligner funcţionează ca şi aparatele dentare metalice tradiţionale. Acesta acţionează dinţii pentru a-i îndrepta şi pentru a rezolva eventualele probleme legate de muşcătură, singura excepţie fiind faptul că este din plastic, transparent şi detaşabil.”.

Aparatul dentar Clear Aligner oferă o multitudine de avantaje, printre care:

  • timp de tratament mai redus şi mai puţine vizite la cabinetul medical;
  • reduce probabilitatea pătării dinţilor cu anumite alimente sau băuturi;
  • permite periajul în condiţii normale, astfel că se poate menţine rutina obişnuită;
  • protejează dinţii în cazul unor spărturi.

Clear Aligner tratează majoritatea problemelor de aliniere dentară, atît la adulţi cât şi la adolescenţi: suprapunerea dinţilor, malocluzie, micile goluri între dinţi sau dinţi aglomeraţi. Se poate apela la tratamentul Clear Aligner chiar dacă există punţi dentare, coroane sau implanturi, deoarece permite mişcarea doar a anumitor dinţi.

related posts

Leave a Comment