Home Actualitate Centrul de vaccinare Năvodari, funcțional

Centrul de vaccinare Năvodari, funcțional

by Antonia Mocanu
0 comment

Centrul de vaccinare de la Năvodari a devenit funcțional luni, 15 martie, atunci când și alte trei fluxuri din Techirghiol, Cogealac și Eforie Nord  și-au deschis de asemenea porțile pentru imunizarea populației. Centrul de vaccinare Năvodari a fost aprovizionat inițial cu 420 de doze de vaccin Moderna, urmând ca în perioada următoare să primească noi doze de ser.

Vaccinul este administrat de personal medical dedicat, care are la dispoziție materialele necesare desfășurării activității în condiții de maximă siguranță. În primă fază, având în vedere dozele de vaccin alocate, în cadrul Centrului de vaccinare de la Năvodari vor fi imunizate 60 de persoane în fiecare zi. Întreaga capacitate de vaccinare a centrului fiind însă de 144 de persoane/zi în cele 4 puncte de vaccinare.

Urmând circuitul procesului de vaccinare, după triajul epidemiologic, urmează administratre propriu-zisă a dozelor, iar în zona postvaccinare, persoanele imunizate sunt monitorizate în primele 15 minute de la administrarea vaccinului pentru a identifca eventuale reacții adverse imediate.

Centrul de vaccinare de la Năvodari are capacitatea de a asigura imunizarea atât a populației orașului Năvodari, cât și a comunei Corbu, în funcție de alocarea dozelor de vaccin necesare.

related posts

Leave a Comment