Home Actualitate 721 animale sterilizate

721 animale sterilizate

by Antonia Mocanu
0 comment

721 de animale  au fost sterilizate în prima etapă a proiectului „Efort comun pentru un viitor mai bun“ desfășurat în municipiul Constanța în urmă cu câteva zile de către organizația Animal Society în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța. Între 15 februarie și 12 martie animalele fără stăpân identificate în municipiul de la malul mării au fost aduse la clinică și sterilizate.

Pe 9 și 10 martie, în premieră pentru Constanța, Animal Society și echipe de voluntari au efectuat primul recensământ al câinilor de rasă comună de pe străzile municipiului Constanța. Rezultatele acestui recensământ vor fi comunicate ulterior, acestea contribuind considerabil la elaborarea și implementarea unui plan de acțiune pe termen lung pentru problema câinilor și pisicilor de rasă comună.

„Rezultatul acestei etape a proiectului comun derulat de Primăria Constanța în parteneriat cu Animal Society este doar începutul unei colaborări de lungă durată prin care în orașul nostru se va rezolva în sfârșit problema câinilor fără stăpân”, a declarat viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu.

„Echipa Animal Society mulțumește autorităților locale și locuitorilor municipiului Constanța pentru buna colaborare și sprijinul acordat pe întreaga durată a acestei etape a proiectului „Efort comun pentru un viitor mai bun”. Proiectul este încă la început, mai sunt mulți pași de urmat până la rezolvarea definitivă a problemei, însă suntem încrezători că următoarele etape vor avea rezultate cel puțin la fel de bune”  a declarat Anca Tomescu, președinte Animal Society.

Proiectul „Efort comun pentru un viitor mai bun” presupune desfășurarea mai multor campanii de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună, un recensământ al acestora, efectuat de Animal Society, precum și derularea mai multor programe de informare adresate locuitorilor orașului. Proiectul, sprijinit de Primăria Municipiului Constanța, are ca obiectiv implicarea societății civile în stabilirea şi implementarea unui plan de măsuri uman, eficient, durabil.

related posts

Leave a Comment