Home Actualitate Centrul de vaccinare de la Cumpăna, funcțional

Centrul de vaccinare de la Cumpăna, funcțional

by Antonia Mocanu
0 comment

Centrul de vaccinare din comuna constănțeană Cumpăna a devenit funcțional în prima zi a lunii martie, alături de încă trei în localitățile Mihail Kogălniceanu, Ovidiu și Valu lui Traian. Cabinetele fac parte din noile centre de vaccinare avizate de către DSP Constanța. Capacitatea de imunizare a centrului este de 60 de persoane vaccinate, în fiecare zi.

În primă fază, centrele vor deservi cu precădere persoanele vârstnice și pe cele cu boli cronice, imunizarea făcându-se cu vaccinul Comirnaty, dezvoltat de Pfizer BioNTech.

Și cel mai vârstnic locuitor al comunei constănțene, Ioan Ceapă, la cei aproape 104 ani, veteran de război și cetățean de onoare al Cumpenei a vrut să dea un exemplu tinerei generații și a fost primul localnic vaccinat.

Centrul de vaccinare de la Cumpăna este situat pe strada Taberei in incinta Centrului socio-educativ, iar investițiile pentru dotarealui au fost făcute din fondurile proprii administrației publice locale,  în timp ce demersurile pentru amenajarea centrului de vaccinare au început la sfârșitul lunii ianuarie.

La nivel național, 130 de fluxuri noi au devenit operaționale din 1 martie.

related posts

Leave a Comment