Home Actualitate „Catastrophe”, proiect pentru teatre

„Catastrophe”, proiect pentru teatre

by Antonia Mocanu
0 comment

Teatrul de Stat Constanța, parte importantă din proiectul „Catastrofă”,  alături de unele dintre cele mai importante teatre europene. Proiectul va implica opt instituții de cultură fondatoare ale Uniunii  Teatrelor din Europa și șapte teatre nemembre, dintre care instituții de cultură din Milano, Salonic, Cracovia, Belgrad și nu numai.

Proiectul „Catastrofă”  va consta în  realizarea mai multor coproducții între teatrele partenere, ce va culmina cu un Festival tip Bursă de Spectacole care va avea loc la Porto, în Portugalia, și în cadrul căruia se vor prezenta toate aceste coproducții. Punctul de plecare este dramaturgia greacă, ca matrice a literaturii și va vorbi despre rădăcinile democrației, ce combină noi creații dramaturgice ce vor dezvolta mai multe teme precum identitatea, democrația, viitorul și nu numai.

Scopul proiectului este de a transforma trauma globală provocată de pandemie și problemele pe care le-a creat și adâncit pentru a se încuraja o mișcare culturală colectivă care străpunge barierele lingvistice, pentru a dezvolta un teatru de artă care este văzut ca un vector de solidaritate între oameni.

Proiectul  „Catastrofa” se va desfășura pe o durată de doi ani, începând din 2022, iar în a doua parte a anului 2023 vor avea loc o serie de turnee la unele dintre teatrele participante.  

related posts

Leave a Comment