Home Actualitate C.O.P.I.I., proiect ambițios

C.O.P.I.I., proiect ambițios

by Antonia Mocanu
0 comment

Cooperare, onestitate, prietenie, implicare, într-un cuvânt COPII, deoarece despre ei a fost vorba în cadrul evenimentului organizat în această săptămână în localitatea constănțeană Cumpăna. Mai precis despre copiii care au unul sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate și care au fost nevoiți să rămână în grija bunicilor sau a altor rude. La Cumpăna s-a lansat proiectul care care ca obiectiv sprijinirea din perspective socio-economice atât a copiilor, dar și a părinților. 

Fundația „Zi Deschisă” în parteneriat cu administrația publică locală au dat startul proiectului care se defășoară în  Regiunea Sud-Est și Regiunea Sud-Vest a României, iar obiectivul general al acestuia este stimularea participării la educație a copiilor cu vârte cuprinse între 3 și 16 ani, cu părinți plecați la muncă în străinătate și prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a școlii,  prin cooptarea și participarea acestora la activități de educare, comunicare și alte abilități sociale cu accent pe preșcolari și elevi aparținând minoritățiilor, elevilor din mediul rural, precum și a celor ce provin din comunități dezavantajate socio-economic.

Proiectul „Cooperare, onestitate, prietenie, implicare” se va desfășura pe patru semestre până în anul 2023 și va îmbina elemente precum pregătirea, consilierea, sprijinirea și crearea de evenimente recreativ-educative pentru copiii din Cumpăna.

La Cumpăna statistica anului 2021 a arătat faptul că 149 de copii din localitate au părinții plecați la muncă în străinătate și sunt lăsați în grija bunicilor sau a altor rude.

related posts

Leave a Comment