Home Actualitate Bulevardul 1 Mai și Șoseaua Mangaliei, modernizate

Bulevardul 1 Mai și Șoseaua Mangaliei, modernizate

by Antonia Mocanu
0 comment

În această primăvară încep lucrările prevăzute în proiectul de îmbunătățire a mobilității urbane durabile. Potrivit proiectului, peste 4 km de tramă stradală vor fi reconfigurați. Infrastructura de transport aferentă arterelor rutiere bulevardul 1 Mai și Șoseaua Mangaliei va fi resistematizată.

De asemenea, vor fi executate o serie de lucrări care vor contribui la creșterea calității vieții locuitorilor.

Spațiul public urban va fi reconfigurat prin modernizarea carosabilului pe o suprafață de peste 87.000 mp, reabilitarea și extinderea traseelor pietonale pe o suprafață de aproximativ 26.200 mp.

Totodată, vor fi introduse benzi unice de transport public exclusiv pentru Șoseaua Mangaliei, pe o lungime de aproximativ 3.200 m și piste de biciclete pe o lungime de 3.050 m.

Investițiile în amenajări urbane cuprind: stații de autobuz modernizate, mobilier urban inteligent cu sisteme de informare cu mesaje variabile, o nouă rețea de iluminat public pentru carosabil, trotuare și piste de biciclete, treceri pentru pietoni iluminat inteligent, canalizație unică subterană pentru comunicații și rețea electrică de iluminat, spații verzi mediane și sistem de irigații. Zona va fi accesibilă persoanelor cu dizabilități și mobilitate redusă prin marcaje și indicatoare speciale.

related posts

Leave a Comment