Home Actualitate Bilanțul primelor trei săptămâni de autorecenzare la Constanța. Câte chestionare s-au completat online?

Bilanțul primelor trei săptămâni de autorecenzare la Constanța. Câte chestionare s-au completat online?

by PĂUN IONELIA
0 comment

Constănțenii s-au arătat interesați să se autorecenzeze online. În primele trei săptămâni de când s-a dat startul acestui proces, au fost completatea aproximativ 75 de mii de chestionare la nivelul județului nostru. Municipiile Constanța și Mangalia și orașul Năvodari sunt fruntașe, în timp ce la polul opus se situează comunele Vulturu, Siliștea și Cerchezu. Perioada de autorecenzare continuă până pe 15 mai.

Județul Constanța nu stă rău la capitolul autorecenzare online, o arată statistica primelor trei săptămâni de la debutul acestei etape cuprinse în recensământul populației și locuințelor pentru anul 2021. Astfel, în perioada 14 martie – 3 aprilie, 74.961 de persoane din întreg județul au completat online chestionarele cu datele personale și ale familiei, pe platforma disponibilă pe site-ul recensamantromania.ro.

„S-au completat aproape 75 de mii de chestionare la nivelul județului Constanța dintre care cele mai multe după cum era de așteptat în mediul urban, 68,2% și restul de 31,8% în mediul rural. Avem și localități fruntașe să le numim așa, Municipiul Constanța, urmat de orașul Năvodari și municipiul Mangalia, iar în mediul rural comuna Cumpăna și Valu lui Traian și o surpriza Rasova. La polul opus comunele Vulturu, Silistea si Cerchezu, de altfel comune și cu o populație destul de mică”, a declarat MONICA CONSTANTIN, director executiv DJS Constanța 

Din totalul chestionarelor completate în aceasta perioadă, 39% au beneficiat de sprijinul recenzorilor din centrele pentru autorecenzare asistată. Reprezentanții Direcției Județene de Statistică spun încă că în ultima săptămână din cele trei de când a debutat autorecenzarea, interesul populației pentru acest proces a fost mai scăzut.

„Cifrele nu sunt îngrijorătoare, întradevăr sunt într-o ușoară scădere poate justificată, că nu poate să fie în fiecare săptămână la fel. Avem in aceasta saptamana in jur de 23721 de chestionare completate. Sperăm ca interesul de revină și pentru autorecenzarea asistată”, a declarat MONICA CONSTANTIN, director executiv DJS Constanța

Și pentru a veni în sprijinul populației, conducerea Direcției de Statistică a deschis un nou centru de autorecenzare asistată în zona pieței Tomis III.

„Este o locatie foarte circulata si am considerat ca este necesar si nu ne-am inselat. Sunt foarte multi doritori care sa se autorecenzeze asistat cu recenzorii stabiliti”, a declarat MONICA CONSTANTIN, director executiv DJS Constanța

Atât în cazul autorecenzării online, cât și în cazul autorecenzării asistate, angajatul primește o zi liberă de la stat. Județul Constanța se situează pe locul 7, după numărul chestionarelor completate, după municipiul București, județele Brașov, Cluj, Timiș, Prahova și Bihor. Perioada de autorecenzare și autorecenzare asistată continuă până în 15 mai 2022. Cei care refuză să își dea datele, dau date greșite sau împiedică activitatea recenzorilor riscă amenzi de la 1.500 lei la 5.000 lei, iar firmele și instituțiile între 15.000 și 50.000 de lei.

related posts

Leave a Comment