Home Actualitate Edilul Constanței, Vergil Chițac anunță începerea unui proiect important pentru locuitorii cartierului Campus

Edilul Constanței, Vergil Chițac anunță începerea unui proiect important pentru locuitorii cartierului Campus

by Antonia Mocanu
0 comment

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac anunță pe pagina de socializarea startul unui nou proiect. De această dată este vorba despre facilitarea accesului în cartierul Capus din Constanța prin amenajarea unei străzi colectoare la bd Aurel Vlaicu.

„Astăzi vă propun un proiect extrem de important pentru locuitorii cartierului Campus și pentru fluidizarea traficului de pe Bd. Aurel Vlaicu: amenajarea unei străzi colectoare între strada Topazului și strada Rubinului, cu pietonal larg, cu noi spații verzi și noi locuri de parcare. În prezent, prin Confort Urban, elaborăm studiul de fezabilitate.

Amplasamentul pe care îl studiem are o suprafață de puțin peste 22000 mp și prezintă multe disfuncționalități, printre care amintim:

– zona pietonală este minimală, formată dintr-un trotuar de 1.20 m, și se află într-o stare avansată de degradare (acoperită în multe porțiuni de vegetație sporadică sau de mașini parcate);

– spațiul dintre bd. Aurel Vlaicu și limita de proprietate a construcțiilor este ocupat de mașini parcate spontan pe domeniul public neamenajat;

– nu există mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi), cu excepția stației de autobuz;

– nu există spații verzi amenajate, toată vegetația prezentă fiind sporadică și neîngrijită; de-a lungul bulevardului, pe segmentul studiat, există doar 4 copaci ;

– bd. Aurel Vlaicu are marcaj cu linie dublă continuă ce nu permite virajul la stânga sau întoarcerea;

– străzile din cadrul proiectului nu sunt semnalizate corespunzător și nu există marcaje.

Investiția pe care o propunem prevede o stradă colectoare paralelă cu Bd. Aurel Vlaicu, care va cuprinde străzile Topazului, Safirului, Perlei, Opalului, Agatului, Smaraldului și Rubinului. Proiectul include realizarea unei plantații de aliniament semnificative, cu peste 40 de noi arbori și o suprafață verde de peste 1500 mp. Mai mult, vom asigura un pietonal larg, conectat cu zona comercială și dotat cu mobilier urban nou (jardiniere, bănci, stâlpi de iluminat ornamentali ș.a.) și vom propune 95 noi locuri de parcare care să fie utile vizitatorilor și locuitorilor din zonă.

Prin acest proiect urmărim creșterea atractivității zonei și încurajarea mersului pe jos și a petrecerii timpului în aer liber. Mai mult, aceste investiții vor duce la creșterea utilizării transportului în comun și la scăderea folosirii autoturismelor personale, ce se traduc prin reducerea gazelor de eșapament și a poluării din această zonă.

Invit locuitorii și agenții economici din zonă să participe la îmbunătățirea acestei propuneri și să transmită observații până la data de 15 aprilie, înainte de finalizarea studiului de fezabilitate. Astfel, vom găsi împreună cele mai bune soluții pentru transformarea zonei într-un spațiu urban demn de un oraș precum este Constanța”, a scris pe pagina de socializare edilul Constanței, Vergil Chițac.

related posts

Leave a Comment