Home Actualitate Amplu exercițiu, în poligonul la Capu Midia

Amplu exercițiu, în poligonul la Capu Midia

by Romanov Alex
0 comment

Trageri reale și simulări de atacuri aeriene, în Poligonul Capu Midia. În perioada 16-28 octombrie 2021, în Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu” s-a desfășurat seria a IX-a de trageri din acest an.

BETA

Peste 140 de militari ai Batalionului 205 Apărare Antiaeriană “Gheorghe Pîrvulescu” au participat la exercițiul “Azure Scorpions 21”.

Aplicația a presupus trageri reale cu sistemul antiaerian 2×35 mm Oerlikon și simulări de atacuri aeriene, după un scenariu care a urmărit să le testeze militarilor cunoștințele, deprinderile de luptători, viteza de reacție în situații limită și nivelul de pregătire.

Secvențele tactice au constat în detectarea unui dispozitiv exploziv și solicitarea de sprijin din partea echipelor specializate pentru anihilarea lui, stingerea unui incendiu, ocuparea pozițiilor de tragere și respingerea unor atacuri terestre și  aeriene inamice.

Conform scenariului, pentru combaterea inamicului au fost folosite atât ținte aeriene aflate în înzestrarea Poligonului Complex de Trageri, cât și ținte aeriene marcate de elicoptere și avioane de luptă MIG-21 LanceR apartinând Bazei 57 Aeriană “Mihail Kogălniceanu”.

O parte dintre militarii craioveni s-au antrenat și la simulatorul de ținte aeriene MTS II cu rachete antiaeriene CA-94 și au primit calificativele „bine” și „foarte bine”.

related posts

Leave a Comment