Home Actualitate Amenzi drastice pentru persoanele care aruncă gunoiul pe domeniul public

Amenzi drastice pentru persoanele care aruncă gunoiul pe domeniul public

by Antonia Mocanu
0 comment

Amenzi drastice pentru persoanele care aruncă gunoiul pe domeniul public. În ciuda numeroaselor campanii de informare inițiate de municipalitate, există în continuare multe persoane care aruncă deșeurile în alte locuri decât în cele special amenajate sau societăți comerciale care nu dețin contracte sau nu predau deșeurile reciclabile către operatorii autorizați și preferă să le abandoneze pe domeniul public.

În trei zile, între 16 și 18 iulie, polițiștii locali au aplicat nu mai puțin de 66 de sancțiuni pentru încălcarea prevederilor HCLM 77/2021 și ale Legii nr. 211/2011 privind gestionarea deșeurilor, în valoare totală de 55.000 lei.

Municipalitatea transmite faptul că are toleranță zero față de cei care aruncă gunoiul pe domeniul public. De asemenea persoanele fizice, juridice, asociațiile de proprietari și toți constănțenii care acționează împotriva acestor prevenderi vor fi sancționați drastic.

Primăria Municipiului Constanța îi îndeamnă pe constănțeni să respecte câteva reguli simple pentru a evita sancțiunile:

„Nu mai aruncați gunoiul pe stradă. Nu mai depozitați sacii menajeri cu deșeuri pe domeniul public sau la colțurile străzilor. Nu mai depozitați pe domeniul public ambalaje, pet-uri, resturi menajere. Scoateți pubelele doar în zilele de colectare stabilite cu operatorul de salubritate. Semnalați cu încredere aceste fenomene antisociale care ne afectează pe toți la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro”, transmit reprezentanții Primăriei Municipiului Constanța.   

related posts

Leave a Comment