Home Actualitate Ambuteiaje și nervi în trafic

Ambuteiaje și nervi în trafic

by Romanov Alex
0 comment

An de an, vacanțele românilor încep cu nervi în trafic și ore pierdute în zadar pe drumurile spre stațiuni. Nu este weekend în care cozile kilometrice formate în sud să nu le strice cheful de vacanță turiștilor. Drumul Național 39 care leagă Constanța de sud, este o adevarată redută. Iar variante ocolitoare nu sunt. Autoritățile promit că acestea sunt în plan, însă deocamdată, totul este la nivel de discuții. Până la punerea în practică, turiștii sunt tot mai tentați să aleagă litoralul bulgăresc, cel grecesc sau chiar cel turcesc.

Încă de când vin, pe Autostrada Soarelui, există nenumărate lucrări, iar drumul se îngustează, ori este suficientă o simplă tamponare ca să se blocheze totul. Este însă doar începutul calvarului care atinge apogeul pe Drumul Național 39, care leagă Autostrada Soarelui de sudul litoralului. Practic, de când ies din Agigea, turiștii trebuie să se înarmeze cu răbdare și nervi de oțel. Se vine din trei benzi și se intră pe una singură, astfel că blocajele sunt inevitabile.

La intersecţia cu drumul spre Techirghiol, apoi la sensul giratoriu de la ieşirea din Eforie Nord, ambuteiajele ţin pe loc şiruri de maşini scurtând timpul de relaxare din sejurul turiştilor şi adăugând nervi, oboseală, stres. 

Problema nu este una nouă și nici măcar construcția noului pod peste canalul Dunăre – Marea Neagră nu a rezolvat-o pentru că adevărata problemă apare la intrarea în stațiunea Eforie.  Autoritățile promit încă din 2016 soluții. Drumul express care ar lega Tulcea de Vama Veche ar fi o soluție. Acesta ar uşura deplasarea turiştilor şi a localnicilor care circulă cu viteză pe un drum de o singură bandă pe sens.  Iar cea de–a doua soluție ar fi un drum nou, modern și rapid care  să ocolească zona Techirgiol/Eforie.

Autorităţile şi-au arătat deja intenţia de a reabilita două rute ocolitoare spre sudul litoralului. Ba chiar promiteau că până în 2019, una din cele două variante ar fi trebuit să fie finalizată. Însă, acest lucru nu s-a întâmplat până în prezent. În aceste condiții, nu ar trebui să ne mire că tot mai mulți români iau drumul străinătății. La bulgari, de pildă, nu doar prețurile sunt mai mici. Vecinii noștri au  înțeles cât de importantă este infrastructura rutieră și au investit bani mulți. Iar Grecia sau Turcia sunt  alte două țări preferate de români atunci când vine vorba de vacanța de vară.

related posts

Leave a Comment