Home Actualitate Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) organizează o a doua reuniune publică despre noile vaccinuri COVID-19

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) organizează o a doua reuniune publică despre noile vaccinuri COVID-19

by Florentina Lup
0 comment

EMA organizează o a doua reuniune publică, în data de 8 ianuarie 2021, pentru a informa cetățenii europeni cu privire la evaluarea, aprobarea și lansarea noilor vaccinuri COVID-19.

Primul vaccin COVID-19, Comirnaty, dezvoltat de BioNTech și Pfizer, a fost autorizat în UE la 21 decembrie 2020.

O cerere de autorizație de punere pe piață pentru un alt vaccin COVID-19, dezvoltat de Moderna, este în curs de desfășurare și ar putea fi încheiată la reuniunea extraordinară a Comitetului EMA pentru medicamente de uz uman (CHMP), din 6 ianuarie 2021.

Evenimentul public va fi o oportunitate de a informa cetățenii cu privire la aprobarea și utilizarea noilor vaccinuri, pentru a explica modul în care va fi asigurată siguranța vaccinurilor și pentru a furniza detalii cu privire la rolul Comisiei Europene și al autorităților naționale de sănătate publică în ceea ce privește lansarea vaccinurilor.

Reuniunea va avea loc online și va fi transmisă în direct pe : https://www.ema.europa.eu/en/events/public-stakeholder-meeting-approval-roll-out-covid-19- vaccines-eu.

related posts

Leave a Comment