Home Actualitate Activitățile sportive revin gradual. Ionuț Stroe: „Nu vorbim de competiții, se reia doar faza de pregătire”

Activitățile sportive revin gradual. Ionuț Stroe: „Nu vorbim de competiții, se reia doar faza de pregătire”

by tomisnews
0 comment

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a anunțat marți în cadrul unei conferințe de presă că sportivii de performanță vor putea intra în cantonamente, doar dacă cluburile dispun de condițiile necesare. În ceea ce privește reluarea activităților sportive, Ionuț Stroe a explicat că decizia va fi luată în 2-3 săptămâni, dar totul depinde de evoluția pandemiei de coronavirus. Până atunci, Stroe a semnat cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, un ordin comun care privește primii pași pentru repornirea activității sportive, în cadru organizat.

„După data de 15 mai, activitatea sportivă ca putea reîncepe gradual. Pentru început, se vor relaxa măsurile restrictive pentru sporturile individuale, care se practică în aer liber și pentru antrenamentele sportivilor profesioniști. În privința sporturilor individuale, propunerea noastră pentru INSP se aplică unor structuri sportive care desfășoară activități în zona alpinismului, atletismului, automobilismului, caiacului, yacthingului ș.a.m.d. Propunerea noastră conține o serie de măsuri generale, foarte ușor de înțeles, de aplicat, care după 15 mai vor trebui aplicate și respectate. Țin în foarte mare măsură de respectarea distanței între persoane și de respectarea unor măsuri de igienă. (…) Este doar faza 1 a unui traseu de lungă durată, la capătul căruia toate sporturile vor putea reveni la normal. Epidemia este încă o realitate și trebuie să ținem cont mereu de evoluția ei. Vom evalua periodic unde ne aflăm și dacă vom putea trece la următorul nivel, inclusiv la desfășurarea de competiții. Astăzi nu vorbim de reluarea competițiilor, ci doar de faza de pregătire. Pentru moment, bazele și sălile sportive nu se vor redeschide, bineînțeles pentru cei care doresc să facă alergări sau exerciții fizice în aer liber vor putea face în grupuri nu mai mari de 3 persoane, dar regulile din acest ordin sunt măsuri care descriu starea de pregătire sportivă a celor profesioniști. (…) Este un regim de testare, de monitorizare, de cantonament și izolare a celor care își doresc reluarea pregătirii sportive. Sportivii vor trebuie să stea într-un regim închis și să își desfășoare activitatea în condiții controlate. Fiecare club care dorește să înceapă antrenamentele trebuie să dispună pentru cantonament de o bază proprie sau în uz exclusiv cu spații de cazare, bucătărie, spații medicale, terenuri de antrenament, eventual săli de forță sau alte facilități. Baza sportivă are nevoie de personal administrativ și de suport, care să fie izolat alături de sportivi și antrenori, prin rotație, în ture minime de 14 zile”, a spus Ionuț Stroe.

related posts

Leave a Comment