Home Actualitate Acțiuni de verificare în municipiul Constanța

Acțiuni de verificare în municipiul Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – secțiile de poliție urbană – au organizat o acțiune pe linia verificării respectării măsurilor impuse prin Legea 55/2020 pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. La acțiune au participat peste 50 de polițiști și jandarmi din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. Tomis, fiind verificate peste 80 de societăți comerciale și legitimate peste 420 de persoane. În urma activităților, au fost aplicate 110 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 100.000 de lei.

Dintre acțiunile desfășurate menționăm faptul că polițiștii Secției 1 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că 5 localuri de pe raza de competență desfășurau acte de comerț în spațiu închis, încălcându-se prevederile Legii 55/2020. Administratorii societăților comerciale au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei fiecare. Totodată, polițiștii secției 4  s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în 4 baruri de pe raza de competență se servesc băuturi alcoolice, în condițiile în care nu activitatea nu este permisă în baruri. Administratorii societăților comerciale au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de 24.000 de lei.

De asemenea, polițiștii Secției 5 au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că în municipiul Constanța ar avea loc un eveniment privat. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind vorba despre o aniversare, la care participau 10 persoane, majoritatea minore. Oamenii legii au aplicat 8 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.000 de lei, evenimentul fiind întrerupt.   Astfel de acțiuni de verificare vor continua și în perioada următoare.Acțiuni de verificare

related posts

Leave a Comment