Home Actualitate 20 noi fluxuri de vaccinare la Constanța

20 noi fluxuri de vaccinare la Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Vești bune pentru locuitorii de la malul mării. Peste 2.520 de persoane sunt imunizate împotriva Covid-19, odată cu operaționalizarea a 20 noi fluxuri la Pavilionul Expozițional. 

Vaccinarea în municipiul Constanța a început la Spitalul Modular de pe Stadionul Portul cu 8 fluxuri de vaccinare, Pfizer și Moderna ce au fost mutate ulterior la Pavilionul Expozițional odată cu deschiderea acestuia în data de 8 februarie. Urmând ca mai apoi să fie deschise alte șase fluxuri de Astra Zeneca, ulterior fiind adăugate încă 8 fluxuri, șase de Astra Zeneca și două de Pfizer pentru cadrele didactice.

În ultima perioadă la Pavilionul Expozițional au funcționat 22 fluxuri de vaccinare, iar în 23 martie cele 20 noi fluxuri de Pfizer  au devenit operaționale, tot din aceeași dată la nivel național 167 de cabinete noi au devenit operaționale pentru imunizarea cu  Pfizer BioNTech.

Județul Constanța beneficiază în acest moment de 13 centre de vaccinare operaționale care folosesc pentru imunizarea populației toate cele trei vaccinuri disponibile, respectiv Pfizer Biontech, Moderna și Astra Zeneca.

Aceste centre de vaccinare sunt în localitățile Techirghiol, Cogealac, Năvodari, Eforie Nord, Cumpăna, Mihail Kogălniceanu, Ovidiu, Valu lui Traian, Constanța, Mangalia, Medgidia, Cernavodă și Hârșova.

La începutul lunii aprilie, alte trei centre de vaccinare din județul Constanța vor deveni operaționale la Negru Vodă, Băneasa și Cobadin.

related posts

Leave a Comment