Home Actualitate A început FAZA 1 de vaccinare

A început FAZA 1 de vaccinare

by Antonia Mocanu
0 comment

Vaccinarea cu serul Pfizer Biontech continuă în întreaga țară, dar și la Constanța. În faza zero au fost vaccinați 260 de medici, iar la începutul acestei săptămâni a început faza 1 de vaccinare anti-COVID respectiv vaccinarea personalului medical constănțean. Autoritățile au anunțat faptul că la nivelul județului Constanța vor exista șase centre pentru vaccinarea personalului medical la Spitalul Municipal Mangalia , Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța, Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia, Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord, Spitalul Municipal Medgidia și Spitalul Militar de Urgență „Al.Gafencu”.

Constanța a primit inițial 267 de doze de vaccin, iar în ultimele zile ale lunii decembrie, în a doua tranșă s-au primit alte 8.775 doze cu serul Pfizer BionTech.

De peste 10 luni de zile medicii din prima linie se luptă cu acest virus, iar vaccinul cu serul Pfizer Biontech vine ca o gură de oxigen atât pentru cadrele medicale, dar și pentru populația generală care va fi vaccinată în următoarele luni.

Menționăm faptul că în prima zi de vaccinare din faza 1 au fost distribuite 975 de doze, 150 de la Spitalul Municipal Mangalia, 200 la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța, 100 la Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia, 245 la Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord 245, 80 la Spitalul Municipal Medgidia și 200 la Spitalul Militar de Urgență „Al.Gafencu”. Faza 1 de vaccinare va fi finalizată la sfârșitul lunii ianuarie potrivit DSP Constanța.

Amintim faptul că vaccinarea împotriva COVID-19 în România se va realiza în trei etape, în care vor fi imunizate grupele populaționale, după cum urmează: Etapa I – lucrătorii din domeniul sănătății și social – sistem public și privat, etapa a II-a – populația cu grad ridicat de risc, lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale și etapa a III-a – populația generală.

related posts

Leave a Comment