Home Diverse “Dakar-ul Dobrogei”, gata de start!

“Dakar-ul Dobrogei”, gata de start!

by Romanov Alex
0 comment

Pentru al doilea an consecutiv, în perioada 21 – 22 august 2020, Constanța va fi gazda competiției internaționale 4V Rally Raid 2020! Un adevărat Dakar al Dobrogei ce se desfășoară pe un traseu de 400 kilometri la care participă 40 de echipaje din 6 țări Asociația Club Sportiv 4V Motorsport, sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, Federației Române de Motociclism si Ministerul Tineretului și Sportului organizează etapa 2 din Campionatul Naţional de Rally Raid România 2020, competiție ce se desfășoară la malul Mării Negre, sub denumirea de 4V Rally Raid România.

O competiție de Rally Raid este o întrecere sportivă in teren variat care pune în valoare rezistența și capacitatea de orientare a sportivilor și, de asemenea, fiabilitatea mașinii de concurs. Terenul uzual este format din trasee naturale, de obicei nemodificate de organizator, după cum urmează:

  • trasee montane , zone stâncoase;
  • trasee in teren nisipos;
  • traversări de râuri, prin apa, prin albia secata sau zone cu noroi;
  • drumuri publice deschise circulației rutiere, drumuri modernizate sau nemodernizate;
  • zone cu vegetație naturala, arbuști , iarbă mare , pădure;
  • trasee asfaltate, betonate, drumuri agricole, trasee off road;
  • teren modificat ca urmare a fenomenelor meteo (ploaie, zăpadă, noroi). Aceste curse sunt foarte solicitante atât pentru piloţi, cât şi pentru maşini, datorită faptului că se desfășoară pe distanțe foarte lungi si a diversificării traseului de concurs.

Durata unei curse rally raid poate să ajungă şi la 15 zile în cazul competiţiilor faimoase precum Raliul Dakar, Africa Eco Race sau Silk Way Rally. In cadrul competiției 4V Rally Raid se vor întrece 3 grupe:  PROFI – se adresează piloților profesioniști licențiați: PROMO – se adresează celor care au mai participat la competiții de acest gen, dar nu ating standardul de la PROFI;  DISCOVERY – grupa începătorilor, având rol de promovare a acestui sport, putând să se înscrie orice vehicul de teren auto, SSV, Moto, Quad cu condiția ca acesta să fie într-o stare tehnică adecvată.

Cursa în sine are loc în data de 22 august și se desfășoară în partea de sud a Dobrogei pe o distanța totala de aproximativ 400 de km. Parcul tehnic al competiției, locul în care mașinile sunt parcate și unde se vor afla expozanții, va fi amplasat în parcarea mare de la  Poarta 1, intrare port Constanța și va putea fi vizitat vineri, 21 august, intre orele 17:00 – 21:00. Startul festiv se va da sâmbătă dimineața, din zona parcului tehnic, la ora 06:30, iar startul în proba specială se va da la monumentul Straja la ora 07:00.

Festivitatea de premiere va avea loc sâmbătă seara începând cu ora 19:00, în zona parcului tehnic. Pentru participarea la festivitatea de premiere și interviuri cu sportivii, vă rugăm să ne contactați. Ca și noutate în acest an, la linia de start avem echipaje de renume mondial, cu experiență vastă în competiții gen Dakar sau Africa Eco Race.

sursa foto: 4vrallyraid.com

related posts

Leave a Comment