Home Editorii noștri îți recomandă Vaccinul Moderna, aprobat de Uniunea Europeană

Vaccinul Moderna, aprobat de Uniunea Europeană

by Crina Matei
0 comment

Al doilea vaccin împotriva COVID a fost aprobat de Uniunea Europeană. Serul creat de compania americană Moderna folosește aceeași tehnologie cu cel de la Pfizer BioNTech, singura diferență majoră fiind conservarea. Prof. univ. dr. Sorin Rugină, de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, spune că dozele vor deveni din ce în ce mai accesibile, mai ales că, în prezent, sunt în studiu 180 de vaccinuri anti-COVID, 52 dintre ele în ultima etapă.

Comisia Europeană a comandat 160 de milioane de doze de la compania Moderna în numele statelor membre ale blocului comunitar. Pentru vaccinare sunt necesare două doze de vaccin.

Vaccinul Moderna a fost autorizat condiţionat ceea ce înseamnă că vaccinul poate fi folosit în inocularea cetăţenilor UE, dar obligă companiile să continue să împărtăşească informaţii asupra efectelor pe termen lung, de exemplu.  

Anticorpii generați de vaccinul dezvoltat de Moderna ar oferi o protecție de cel puțin doi ani împotriva noului coronavirus, a declarat joi directorul executiv al companiei americane, Stephane Bancel. Totodată, Bancel susține că vaccinul Moderna va fi eficient și împotriva noilor tulpini de coronavirus apărute în Marea Britanie și Africa de Sud.

related posts

Leave a Comment